04.10.11 Zdravý Rožnov opět zdravě vaří

Semináře s besedou ke zdravému životnímu stylu, pořádané Zdravým Rožnovem – občanským sdružením, se těší již řadu let zájmu veřejnosti. Letošní

podzimní seminář zdravé kuchyně je zaměřen na valašské jehněčí a sice jak

na jídelníček našich předků, tak i na moderní recepty. Účastníci semináře se

mohou přímo pustit do přípravy jídel pod vedením odborného kuchaře, nebo jen

přihlížet a postupně ochutnávat připravené pokrmy i trvanlivé masné výrobky.

Dále bude možno koupit si klobásy, salámy, mražené maso a další výrobky z jehněčího a skopového masa, také specielní Kuchařku k přípravě jehněčího a skopového masa. Při již zmíněné besedě ke zdravému životnímu stylu se dozvíte, že toto maso má příznivý vliv na nervovou soustavu, činnost a vývoj mozku, má nízký obsah cholesterolu, je dietní a dobře stravitelné, má příznivé složení masných kyselin, je jedním z nejhodnotnějších zdrojů železa, obsahuje zinek, proteiny, vitamíny skupiny B, vitamin D a A v daleko větší míře než třeba maso vepřové atd. Na rozdíl od tzv. “zdravého“ drůbežího masa se produkce jehněčího obejde bez použití syntetický přípravků; jehňata jsou krmeny pouze ovčím mlékem a pastvou. Že vám skopové maso nevoní a nechutná? Záleží totiž hodně na přípravě, o čemž nás přesvědčí odborný kuchař.

Příspěvek činí 80,- Kč. Akce se koná v sobotu 22. října od 14.30 do 18 hodin ve cvičné kuchyni ZŠ Videčská ve spolupráci s Valašským jehněčím.cz a SŠZePř. Je podpořena grantem města Rožnova.






Poslední aktualizace: 27.09.2005